Academie

Naast ons uitgebreide aanbod beveiligingsdiensten, kunt u ook bij ons terecht voor trainingen en opleidingen op het gebied van beveiliging. Wij delen graag onze opgedane ervaring en kennis met bedrijven en beveiligers, zodat zij zichzelf en anderen optimaal kunnen beschermen.

Onze trainingen en opleidingen zijn gericht op verschillende aspecten van beveiliging. Zo bieden wij weerbaarheidstrainingen en agressietrainingen aan om medewerkers te leren omgaan met lastige situaties en escalaties te voorkomen. Ook bieden wij een persoonsbeveiliging opleiding aan en specifieke trainingen, zoals de horecaportier opleiding.

OP MAAT GEMAAKT

BEVEILIGING OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Zowel bedrijven als beveiligers kunnen bij ons terecht voor een opleiding of training. Zo zijn de agressie- en weerbaarheidstrainingen zeer geschikt voor bedrijven waarbij hun personeel in het werk te maken heeft en mogelijk kan krijgen met geweld of agressie. Denk bijvoorbeeld aan bioscopen, ziekenhuizen of uitgaansgelegenheden. Wij maken de trainingen volledig op maat op basis van de hulpvraag van de organisatie. Op deze manier krijgt het personeel een realistische training die goed aansluit bij de situaties waar zij tijdens hun werk daadwerkelijk mee te maken (kunnen) krijgen.

Daarnaast hebben wij opleidingen en trainingen die geschikt zijn voor beveiligers die zichzelf verder willen ontwikkelen. We geven trainingen op het gebied van aanhouding, hierin leer je aanhouden in duo procedure en in groepsverband. Daarnaast bieden we een persoonsbeveiliging en horecaportier opleidingen aan.

ERVAREN KERNTRAINERS

Onze trainingen en opleidingen worden gegeven door ervaren en gecertificeerde kerntrainers en trainers met een achtergrond bij de Nationale Politie en IBT (Intern Bijstand Team). De trainers hebben ruime ervaring in het opleiden en trainen van beveiligers. Met hun jarenlande ervaring in het werkveld, weten zij als geen ander hoe belangrijk het is om goed voorbereid te zijn en te handelen in stressvolle situaties.

ONS AANBOD

Onze missie is om bij te dragen aan een veiligere omgeving voor iedereen. Door onze kennis te delen, hopen we bij te dragen aan een professionele en effectieve beveiliging, zodat iedereen zich veilig kan voelen. Hieronder vindt u een overzicht van de trainingen en opleidingen die wij aanbieden.

TRAINING (FYSIEK)

WEERBAARHEIDSTRAINING

Onze weerbaarheidstrainingen zijn gericht op het voorkomen van fysiek geweld en het leren omgaan met conflictsituaties. De trainingen zijn geschikt voor iedereen die met agressie en geweld te maken kan krijgen tijdens hun werk, zoals beveiligers, medewerkers in de zorg of openbaar vervoer, en hulpverleners.

Tijdens de training leren wij de deelnemers om zichzelf onder controle te houden en oefenen we hoe te handelen met aanrakingen in fysieke situaties. Ook leren de deelnemers verschillende weerbaarheidstechnieken. Dit draagt bij aan het verbeteren van het zelfvertrouwen en de fysieke weerbaarheid van uw medewerkers. Na onze weerbaarheidstraining zijn de deelnemers beter in staat om zichzelf te verdedigen en professioneel te handelen tijdens (levens)bedreigende aanvallen.

TRAINING (FYSIEK)

AANHOUDING TRAINING

Onze trainingen in aanhouden zijn gericht op het opleiden van beveiligers of ondernemers die belast zijn met de handhaving van de wet. Tijdens de trainingen leren deelnemers de benodigde aanhoudingstechnieken in duo procedure en in groepsverband en hoe ze kunnen omgaan met weerstand. Ook leren ze hoe ze hun bevoegdheden op een juiste manier kunnen inzetten. Na het leren van de vaardigheden, wordt dit in geregisseerde rollenspellen met professionele acteurs geoefend. Onze trainingen in aanhouden worden in de vorm van een scenario-training gegeven, zodat het perfect is afgestemd op de praktijk-context van de deelnemers.

TRAINING (VERBAAL)

AGRESSIETRAINING

Onze agressietrainingen zijn gericht op het omgaan met agressief gedrag in veel verschillende vormen. Tijdens de trainingen leren deelnemers de signalen van agressie herkennen en hierop adequaat te reageren. We wisselen theoretische inleidingen af met oefeningen en rollenspellen op basis van herkenbare situaties uit uw praktijk. Hierbij zetten wij altijd een trainingsacteur in.

De trainingen zijn geschikt voor iedereen die in zijn of haar werk (in welke sector dan ook) te maken heeft met verbale agressie. Onze agressietrainingen worden namelijk altijd op maat gemaakt. Voorafgaand aan de training bespreken wij uw agressieprotocol, voeren wij gesprekken met het management en personeel en bekijken wij de werkomgeving. Op deze manier kunnen de trainingen perfect afgestemd worden op uw hulpvraag.

OPLEIDING

PERSOONSBEVEILGING OPLEIDING

Onze persoonsbeveiliging opleiding is gericht op het opleiden van beveiligers die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van een individu. Tijdens de opleiding leren deelnemers hoe ze de veiligheid van een persoon kunnen waarborgen en welke tactieken en technieken ze hiervoor kunnen inzetten.

De persoonsbeveiliging opleiding bestaat uit een zeer intensief programma van 6 dagen. Aan bod komen de theoretische en praktische vaardigheden waarover je dient te beschikken om te kunnen werken als persoonsbeveiliger. Deze opleiding wordt gegeven door verschillende gespecialiseerde en ervaren instructeurs.

Na succesvol afronden van deze beroepsgerichte opleiding ontvangt de deelnemer een certificaat. Na het volgen van deze opleiding kan de deelnemer tevens het hierop aansluitende examen aanvragen bij het SVPB.

OPLEIDING (SVH ERKEND)

HORECAPORTIER OPLEIDING

Alle horecabedrijven die met portiers werken, dienen gediplomeerde portiers in te zetten of in dienst te hebben. Dit staat vastgelegd in de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. Onze horecaportier opleiding is gericht op het opleiden van beveiligers die werkzaam zijn in de horeca. Een horecaportier heeft de belangrijke en verantwoordelijke taak om de gasten in de uitgaansgelegenheid onbezorgd en veilig te laten genieten.

Tijdens onze horecaportier opleiding leren deelnemers hoe ze kunnen omgaan met de verschillende situaties die zich voordoen in de horeca, zoals dronkenschap en agressie. Ook leren ze hoe ze preventief kunnen optreden om escalaties te voorkomen. Daarnaast raak de deelnemers bekend met de wetgeving, zodat bekend is wat je wel en niet mag doen.

Na afloop is iedere deelnemer uitstekend voorbereid op het officiële examen waarmee het erkende diploma SVH Horecaportier behaald kan worden.

MEER INFORMATIE OVER ONZE OPLEIDINGEN

Alle trainingen en opleidingen worden gegeven door ervaren kerntrainers en instructeurs, zodat u verzekerd bent van kwalitatief hoogwaardige opleidingen die aansluiten bij de praktijk. Heeft u interesse in een van onze trainingen of opleidingen? Of wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.